subota, 26. kolovoza 2017.

Ljetna idila

    Evo , malo po malo i od prošlog posta je prošlo gotovo dva mjeseca . Desilo se u tom periodu svega i svačega , ali mene je ulovila teška fjaka za pisanje . Inače ljeto je godišnje doba koje je meni po mjeri i kakvo bih volio da traje cijelu godinu . Nema kiša , bljuzgi , magle , ni zime i kratkih dana . Sada je vrijeme sunca ,kratkih rukava ,mora i uživanja . Dani su dugi , ali opet ne toliko da bi stigli sve što bi željeli . Naprimjer napisati koji novi blog .
   Ove godine je zagrijalo da je to nenormalno . Temperature su u Puli neke dane dosezale i do 35 stupnja . Kad je bilo burno nije bila neka frka , ali kad bi okrenulo na južinu to je bilo za popizdit . Oko podneva na cesti bi se smucali samo dokoni turisti spaljene crvene kože i pokoji domaći koji je to morao zbog posla. Ostali su se svi sklonili negdje u debelu hladovinu ili pod klimu .
   Treninzi se  ( da kucnem u drvo ) odvijaju  po planu . Pripreme za Ljubljanski maraton napreduju bez posebnih problema . Preko tjedna kad sunce zapadne trening na stadionu , a nedjeljom dužina rano ujutro u hladu Šijanske šume . Toplo je , ali da se izdržati . Ipak odmah sam otklonio bilo kakvu mogućnost sudjelovanja na nekoj utrci do kraja rujna . Što se tiče treninga , a naročito nakon nedjeljnih dužina ( 24-30 km ) primijetio sam da mi jako pomaže plivanje za opuštanje mišića , tako da sam se ovog ljeta kupao više nego prethodnih nekoliko ukupno .
  Nakon solidno odrađene baze , ulazim pomalo u završne pripreme za Ljubljanu . Slijede razne varijante intervalnih  treninga i tempo dionica koji bi trebali što više povećati V02max kapacitet . Ako uspijem pametnim doziranjem treninga  izbijeći  neku veću ozljedu mogao bih prilično spremno nastupiti u Ljubljani . Toliko za sada .

Nema komentara:

Objavi komentar