utorak, 18. travnja 2017.

Kad jaganjci utihnu

  Trening dužine je odrađen u subotu ujutro i pripreme za nedjeljni obiteljski ručak su mogle početi . Supruga je preuzela na sebe čiščenje šparuga , pripremu tjesta i izradu kolača ( izbor je pao za promjenu na međ.gibanicu ) , dok je moj zadatak bio priprema i mariniranje mesa . Janjetina je bila domaća , do prije par dana je lamprhala po livadi blizu Jadreški . Lijepo sam je rasjekao i mariniranu spremio u frižider preko noći . Maslinovo ulje , limunov sok , žlica senfa , češnjak , bosiljak ,majčina dušica , lovorov list , ružmarin , kadulja i papar u zrnu su odlična podloga za meso u pećnici . Još kad se pleh dopuni mladim krumpirom , mladim lukom i chery pomidorićima dobiješ kombinaciju za prste polizat . Naravno sve to treba zalit dobrim crnim vinom ( može i pivom ) .
   Nedjeljno jutro je svanulo obasjano suncem , ali sa sjevera su prijetili crni oblaci koji su se velikom brzinom približavali . Nisam se ni okrenuo , a već je zarosilo . Srećom kako je brzo došlo tako je i otišlo . Već za par minuta je nebo bilo opet vedro bez i najmanjeg oblaka . Super , točno po prognozi . Sad se moglo sve pripremiti za ručak u dvorištu u hladu kivija .Ubrzo su stigle i kćerke sa obiteljima . Dobra klopa , vesela atmosfera uz razigranu unučad i vrijeme je naprosto proletjelo . U ponedjeljak je smo odlučili otić do stadiona na malo rastrčavanje . Trebalo je ubit malo nakupljenih kalorija od prethodnog dana . Za divno čudo zbog neradnog dana stadion je bio zatvoren , pa smo ušli kroz ogradu i imali sve staze za sebe . Mira je imala po programu dionice od 1000 metara , pa sam je ispratio jer mi taj tempo taman odgovara za lagano rastrčavanje . Na kraju trbušnjaci i istezanje . Odličan kraj dana . Jbg , sutra opet na posao .
  

Nema komentara:

Objavi komentar